Není to žádná velká literatura, ale co mě jen tak napadne a za chvíli je na světě.

Perníčky

30. června 2016 v 23:50 | Iva Kapčiarová
Perníčky.
Peču je už pár let, stále stejný recept, trošku ho upravuju, hodně medu, minimum cukru, celozrnná žitná mouka ze 2/5. Nám chutnají. Estetická stránka je tu problém, ne chuť. Neumím je nazdobit, myslím, že jsem extrémně nešikovná.
Letos to ale bude jinak, rozhodla jsem se. V Kauflandu jsem zakoupila razítko pana perníčka, zdobicí sáčky a srdíčková vykrajovátka se šablonami. Navíc jsem si na internetu vyhledala různé vychytávky. Dozvěděla jsem se, že těsto je dobré válet přes fólii a perníčky natřít žloutkem teprve po vytažení z trouby. Jakožto někdo, kdo absolvoval zkoušku z hygieny potravin a z chorob drůbeže, jsem perníčky po natření žloutkem ještě na chvíli vložila do trouby. Pan perníček pak měl chudák žluté plovací blány mezi ručičkama a nožičkama. (Odoperovala jsem je, ve škole jsme měli i chirurgii...) Ač jsem při vykrajování tiskla jako o život, pan perníček díky kypřidlu pečením trochu natloustl a po obličeji, šálce atd. ani stopy. Tak ze zbytku vykrájím srdíčka a ozdobím je skvostně přes šablonky. Letos budu hvězda... Dnes jsem se jala zdobit a....nedopadlo to dobře.
Situaci jsem přehodnotila. Cukr je bílý zabiják a syrový bílek je hygienicky závadný. Určitě!!!
Máme úžasné, zdravé a nutričně vyvážené perníčky. Jako každý rok.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama